Doorheen de jaren heb ik de mens leren benaderen vanuit een holistische visie.

 

Heel concreet wil dit zeggen dat mijn werk vertrekt vanuit jouw hulpvraag en dat we samen verder op zoek gaan naar de dieperliggende oorzaken van de thema's waar je tegenaan loopt. 

 

Vanuit een waaier aan coach- en therapievormen gaan we onderzoeken wat maakt dat je vastloopt op bepaalde zaken ...  ik wandel met je mee langsheen overtuigingen, inzichten, uitdagingen die op jouw pad komen opdat je vanuit een nieuwe perceptie en een ruimer bewustzijn in het leven kan en mag gaan staan.

 

Ik ontvang jou hier als mens, in jouw totaliteit en tracht vanuit een open en nieuwsgierige blik, jouw welzijn in kaart te brengen op basis van de 4 volgende pijlers :

 

Fysiek – Mentaal – Emotioneel - Energie

 

Fysiek : het lichaam dat je ziet en jouw omgeving herkent. Jouw fysieke lichaam omvat alles wat zich in jouw lijf bevindt (skelet, organen, spieren, zenuwstelsel, ...) en alles wat van buitenaf te observeren valt. Het geeft je continue signalen over hoe het met jou gaat. Hoe meer je je bewust bent van deze signalen, hoe beter je kan invoelen hoe het echt met je gaat.

 

Mentaal : het mentale lichaam omvat het denken, jouw waarheden, jouw overtuigingen of ze nu belemmerend of net bevorderend zijn. Als je je bewust bent van jouw gedachtenpatronen, merk je op dat jouw gedachten, emoties en gevoelens bij je oproepen (emotionele lichaam) en dat deze ook bepaalde fysieke sensaties met zich meebrengen. Het mooie is dat je jouw gedachten op elk moment kunt bijsturen van zodra je je hier bewust van bent.

 

Emotioneel : het woord emotie betekent letterlijk “energie in beweging” en daarin schuilt de essentie. Een emotie vraagt om een verinnerlijking naar buiten te brengen ... wanneer dit niet gebeurt, ontstaan er reacties in zowel jouw fysieke als mentale lichaam. Jouw emotionele lichaam maakt je attent op jouw behoeften en vormt een essentieel onderdeel van de relaties tot jezelf en de ander. Ze zijn de belangrijkste drijfveer voor jouw gedrag en brengen jou in beweging.

 

Energie : wat is het verlangen van jouw ziel? Jouw energetische of spirituele lichaam adviseert je over verbondenheid en wederkerigheid, over het leren volgen van jouw intuïtie / buikgevoel, over het erkennen dat er iets groters is waar we als mens geen vat op hebben en in hoeverre je je hieraan durft over te geven. Wanneer je tracht om hier krampachtig controle over uit te oefenen, ontstaan er fysieke, mentale, emotionele en/of energetische blokkades en kan jouw energie niet moeiteloos stromen.

 

Zoals je leest zijn deze 4 pijlers onlosmakelijk verbonden met elkaar.  Wanneer één of meerdere van deze 4 uit evenwicht zijn, doet dit tekort aan jouw veerkracht.

 

 

 

Mijn werk is niet te vatten vanuit één bepaald denkkader of één bepaalde strategie...

elke mens is uniek en vraagt een andere vorm van toenadering, ondersteuning en opvolging.

En dat is wat ik jou hier bij Zielsverlangen wil laten ervaren, voelen, beleven... 

 

opdat jij opnieuw nieuwsgierig en vanuit jouw volle potentieel in dit leven kan en mag gaan staan!

 

Lieve groeten, 

Kirsten

 

Om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen, werk ik graag samen met psychologen, psychotherapeuten, osteopaten, orthomoleculaire therapeuten, huisartsen ... lichaamswerk én meer specifiek ademwerk kan een zeer fijne aanvulling zijn op andere therapievormen.

Deze vorm van coaching / therapie is in geen beding een vervanging voor medische hulp. Bij medische klachten neemt u contact op met uw huisarts.